Inkomensbeheer

Voor wie is inkomensbeheer?
Inkomensbeheer is er voor iedereen die moeite heeft om goed met geld om te gaan. Dit kan het geval zijn bij wisselende of weinig inkomsten, schuldenproblematiek of bij mensen met psychische problemen.

Hoe werkt inkomensbeheer?
Eerst komen wij bij u voor een intakegesprek om uw financiële zaken door te nemen. Samen met u wordt een overeenkomst getekend.
Er wordt een bankrekening geopend op uw naam waar voortaan al uw inkomen op gestort moet worden. Axilius zal uw inkomensverstrekkers aanschrijven. Wij maken voor u een budgetplan dat wij naar u thuis sturen. Elke week krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld. Ook zullen wij alle instanties aanschrijven om het postadres te wijzigen, zodat wij adequaat en direct kunnen handelen indien dat nodig mocht zijn.

Er zijn twee pakketten inkomensbeheer beschikbaar

Inkomensbeheer
In dit pakket zorgen wij ervoor dat uw vaste lasten betaald worden, dat u elke week een vast bedrag aan leefgeld ontvangt en dat het postadres bij instanties gewijzigd wordt. Losse betalingen kunnen ook door ons worden uitgevoerd.

Inkomensbeheer extra
In dit pakket zorgen wij ervoor dat uw vaste lasten betaald worden, dat u elke week een vast bedrag aan leefgeld ontvangt en dat het postadres gewijzigd wordt. Tevens kunnen wij u helpen bij het aanvragen van uitkeringen, schuldenregeling en toeslagen. Desgewenst verzorgen wij voor u de belastingaangifte.

Wat kost inkomensbeheer?

Inkomensbeheer:

Eenmalige intake en opstartkosten: € 153,11 incl. BTW
Maandelijkse kosten:  € 51,04 incl. BTW

Inkomensbeheer extra:

Eenmalige intake en opstartkosten: € 255,19 incl. BTW
Maandelijkse kosten: € 86,77 incl. BTW

* Bovenstaande tarieven zijn geldig v.a. 01-01-2014

Wat zijn de voorwaarden?
Indien u schulden heeft is het vaak niet mogelijk om de kosten van het inkomensbeheer te betalen. In dit geval dienen de kosten van het inkomensbeheer door een externe partij betaald te worden. Dit kan uw gemeente zijn of bijvoorbeeld familie. Heeft u geen schulden dan moeten de kosten vanuit uw budget betaald worden.

 

brancheorganisatie